News

R-M lanceert nieuw radar- en sensoren e-learningprogramma voor OEM-schadeherstellers

Voertuigfabrikanten nemen steeds vaker ADAS-toepassingen en -functies van de volgende generatie (Advanced Driver Assistance Systems) op in hun auto's en vrachtwagens om bestuurders te helpen zich bewust te worden van hun omgeving, mogelijke bronnen van gevaar te detecteren, de kans op ongevallen te verminderen en meer.
Radar schema

05/06/2023

RADAR (radio detection and ranging) is een van de belangrijkste ADAS-technologieën die door voertuigfabrikanten worden gebruikt en die streeft naar een hogere rijveiligheid en -gemak, en omvat remassistentie, adaptieve cruise control en dodehoekdetectie. RADAR-sensoren worden achter een geverfd paneel geplaatst, zoals een bumper, en deze sensoren "zien" door het materiaal van het carrosseriepaneel en eventuele coatings om de omgeving van het voertuig waar te nemen. Om RADAR-signalen correct te verzenden en te ontvangen, is het van het grootste belang om een voldoende mate van transmissie te hebben met behoud van een laag reflectieniveau.

Nieuws

RADAR & Schadeherstel


De prestaties van een RADAR-systeem achter een gespoten auto onderdeel kunnen door een aantal verschillende factoren worden beïnvloed. Tegenwoordig kunnen bumperbasislagen, met hun componenten en primerlagen, en met name hun diktes en diëlektrische parameters, een invloed hebben op de RADAR-transmissie op dezelfde manier als het substraat waarop het wordt aangebracht, de dikte en het aantal verflagen (inclusief reparatiegevallen).

Wanneer het aluminiumgehalte in de basecoat- en primerlagen erg hoog is, kan de kleuroplossing opnieuw worden geformuleerd om de concentratie van het aluminium in het pigment te verlagen. Onze R-M kleurexperts kunnen OEM-carrosseriebedrijven voorzien van kleuroplossingen die een hoge kwaliteit verf garanderen die geschikt is voor dergelijke technologie.

R-M heeft nauw samengewerkt met verschillende OEM's over de hele wereld om expertise over dit onderwerp te bieden en heeft RADAR-kleuroplossingen ontwikkeld volgens OEM-specificaties. Momenteel zijn onze RADAR-kleuroplossingen verkrijgbaar in verschillende verflijnen van het premium schadeherstelmerk R-M en het aantal OEM-goedgekeurde formules blijft groeien.

De formules die door OEM's voor RADAR zijn goedgekeurd, kunnen worden opgehaald met behulp van Refinity of de kleurbeheersystemen van R-M, waaronder SmartTRAK, R-M Shop Master, evenals websites voor het ophalen van formules, waaronder SmartColor Online en R-M Color Explorer.

"Tijdens het lakproces is het cruciaal om over de vereiste knowhow te beschikken bij het werken met voertuigen die zijn uitgerust met RADAR-systemen om de beoogde veiligheidsprestaties van het systeem niet te beïnvloeden. R-M biedt niet alleen hoogwaardige lakoplossingen voor het repareren van OEM-voertuigen met RADAR-systemen, we ondersteunen de OEM's ook door zich bewust te maken van de toepassingsparameters en nieuwe innovaties te ontwikkelen die onze klanten ondersteunen bij het reparatieproces," aldus Jamie Panter, Head of Global Applications, BASF.

Om onze klanten verder te ondersteunen, heeft R-M zijn onderwijsmodule "RADAR & Sensors" geoptimaliseerd, ontworpen om autoreparatiewerkplaatsen te helpen begrijpen hoe het toenemende gebruik van RADAR-sensoren van invloed is op autoreparatietoepassingen. Deze eLearning-module bevat ook algemene regels voor het overspuiten van bumpers met RADAR-sensoren en hoe RADAR-formuleringen worden opgehaald. De module zal binnenkort beschikbaar zijn voor onze klanten die Refinity gebruiken en zal ook beschikbaar zijn als e-book op onze InfoR-M kennisplatforms.

Zoals bij elke reparatie, raden we ten zeerste aan om de reparatieprocedures van de OEM nauwgezet te volgen. Deze kunnen bestaan uit het opnieuw kalibreren van de RADAR-systemen en/of operationele tests voordat een reparatie moet worden voltooid.

R-M blijft samenwerken met OEM's en experts op dit gebied om ervoor te zorgen dat we, door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van RADAR-oplossingen en -innovaties, klaar zijn om aan de behoeften van de klant te voldoen.
RADAR & SENSORS | Info R-M International (rmpaint.com)

Technical team

Werk samen met R-M en verbeter uw bedrijfsresultaten

AgilisXSauber

Ontdek onze meest revolutionaire en complete reeks oplossingen