News

R-M introduceert nieuwe UV-A oplossingen

De UV-A technologie is een revolutie in de schadeherstelindustrie waarmee carrosseriebedrijven reparaties kunnen uitvoeren met de snelheid van het licht. Een nieuwe generatie R-M producten is nu beschikbaar voor het volledige reparatieproces en brengt gedurfde nieuwe voordelen met zich mee met het volledige assortiment UV plamuren, primers en de nieuwe UV vernis: Finish-R C 2P30. Met deze nieuwe producten loopt R-M voorop wat betreft energiebesparing en procestijden.
NEWRM PIONEER

05/12/2022



Reparaties versnellen

Deze producten bieden snellere droogtijden, ongeveer 50% minder energieverbruik, 40% snellere doorlooptijd en een algemene efficiëntie toename van het carrosseriebedrijf. En daar stopt het niet! Ontdek zelf hoe R-M carrosserieën helpt om hun CO2-uitstoot te verlagen, minder afval te produceren en zich op te werken tot leiders in #Ecoeffectiviteit. 

Superefficiënt reparatieproces

De revolutionaire UV-A-technologie van R-M verbetert de prestaties met tot 25% snellere uithardingstijden dan elke andere uithardingsbron die tegenwoordig in carrosseriebedrijven wordt gebruikt. Bovendien biedt deze geavanceerde technologie een betere hardheid, duurzaamheid, chemische weerstand en is het ook niet nodig om verharders in de producten te mengen, wat resulteert in nog meer besparingen in tijd en geld.

Iedereen wint met UV-A-technologie, die carrosseriebedrijven helpt grote reducties in VOC- en CO2-emissies in het uithardingsproces te creëren - waardoor het veiliger en gemakkelijker wordt voor carrosseriebedrijven om te gebruiken, en veel beter voor het milieu," zei Mirko Arnold, Vice President - Global Technology Automotive Refinish Coatings, BASF Coatings.

Vermindert het energieverbruik aanzienlijk

UV-A-licht gebruikt veel minder energie om producten uit te harden, waardoor gemiddeld 50% minder energie wordt bespaard op reparaties. Een dergelijke innovatie vermindert ook de hele afkoelfase, vanwege de lagere oppervlaktetemperaturen die tijdens het uitharden worden gegenereerd. Dit geeft teams een prestatievoordeel, omdat ze direct door kunnen naar het volgende voertuig.

Aanzienlijk hogere snelheid

UV-A betekent dat je nu letterlijk kunt drogen met de snelheid van het licht. In tegenstelling tot oven- en infrarooddroging is UV-A ongelooflijk snel en genereert het uithardingsproces veel lagere oppervlaktetemperaturen.

Geavanceerde schildersveiligheid

UV-A technologie zorgt voor schilderveiligheid op topniveau. UV-uithardingslampen zijn uitgerust met een filter om UV-B- en UV-C-stralen te blokkeren, zodat alleen UV-A-golflengten worden uitgezonden - de veiligste van de drie golflengten. Bovendien, als een schilder niet direct voor de lamp staat, is er vrijwel geen blootstelling aan UV-A licht.

Technical team

Werk samen met R-M en verbeter uw bedrijfsresultaten

AgilisXSauber

Ontdek onze meest revolutionaire en complete reeks oplossingen