R-M® selecteert Belgische winnaar voor Best Painter Contest 2022 | rmpaint
 
 
 
 
 
Nieuws
R-M® selecteert Belgische winnaar voor Best Painter Contest 2022

Op 10 en 11 januari vond in het R-M® Refinish Competence Center in Bornem de preselectie en nationale finale plaats van de prestigieuze wedstrijd “Best Painter Contest” van R-M®, één van de premium merken van BASF voor autoreparatielakken. Na een dag vol theoretische- en praktische proeven kwam Cedric Neyt van carrosserie Car Square als grote winnaar uit de bus en wist daarmee de 6 andere kandidaten te verslaan. De competitie, die in 1999 het licht zag, heeft als doel om het beroep van pistoolschilder aantrekkelijker te maken voor jonge, aankomende talenten en hun expertise extra in de verf te zetten. Kelly Vandenabeele van Garage De Pril mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen, terwijl Abdel Navid Dien Mohamad van Van Mossel Carrosserie Hasselt op de derde plaats eindigde.

 

Cedric zal de komende maanden verder ondersteund worden op technisch vlak door het R-M® team en bijgevolg ons land vertegenwoordigen op de 13de internationale finale die doorgaat van 28-30 juni in het Refinish Competence Center in Clermont de l’Oise, Frankrijk waar het hoofdkwartier van het populaire lakmerk gehuisvest is. De nationale winnaar zal het daar opnemen tegen twaalf andere finalisten uit landen over de hele wereld, waaronder China en Marokko, die voor het eerst deelnemen aan de wedstrijd.

Aan de vier belangrijkste pijlers die R-M® hoog in het vaandel draagt: veiligheid, efficiëntie, ecologie en kwaliteit, werd tijdens de wedstrijd extra aandacht besteed. Het correcte gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de voorbereidingsfases, het gekozen werkproces en het eindresultaat zijn punten waarop actief beoordeeld werd.

Mede dankzij de actieve steun van de premium business partners 3M, Anest Iwata, Colad by EMM, Rodim, Horn & Bauer, IRT by Hedson, Mettler-Toledo, SIA Abrasives, VIP Tools, Kemtex, Mirka, Teroson en Finixa kon elke deelnemer met een goed gevulde goodybag naar huis keren. Daarbovenop werden de 3 beste kandidaten extra beloond met een exclusief diploma en een dito prijzenpakket.