R-M® eSense®-producten gecertificeerd door REDcert² | rmpaint
 
 
 
 
 
Nieuws
R-M® eSense®-producten gecertificeerd door REDcert²

Nieuwe standaard voor ‘biomass balance’-producten

"Succesvol zijn betekent innovatief zijn", dit is het motto in het jaar van de 100ste verjaardag van R-M® – het BASF-topmerk voor reparatielak. Een van de recentste R-M-innovaties was de eSense-portfolio, een productassortiment dat helpt om fossiele grondstoffen te sparen en de CO2-uitstoot te verlagen. De eSense®-producten werden nu gecertificeerd overeenkomstig de nieuwe, algemene REDcert²-standaard.

 

De innovatie van de eSense®-lijn is gebaseerd op het BASF-principe van de biomass balance-methode, die werd ontwikkeld in samenwerking met TÜV SÜD. Met deze benadering worden hernieuwbare grondstoffen gebruikt om het aandeel aan fossiele brandstoffen van bij het begin van het productieproces van het lakproduct te verlagen. Het aandeel gebruikte hernieuwbare grondstoffen wordt dan toegewezen aan een selectie van eindproducten. De samenstelling en de kwaliteit van de overeenkomstige eindproducten blijven ongewijzigd. Er bestaat een standaard die waarborgt dat de respectieve hoeveelheid biomassa die in het BASF-productieproces wordt ingebracht, correct wordt toegewezen aan de R-M® eSense®-producten. Deze standaard is nu het eigendom van REDcert.

 

R-M® verbindt er zich toe om alle uitgebalanceerde biomass balance-producten te certificeren overeenkomstig de nieuwe REDcert²-standaard voor chemische producten. De basis is de REDcert-EU-standaard, die conform is met de EU-richtlijn over hernieuwbare energie.

 

De R-M® eSense®-portfolio omvat momenteel primer, plamuur, verharder, vernis en additieven, die met name worden gebruikt voor de reparatie van bumpers en cosmetische en middelgrote schade. Dit betekent dat schadeherstelbedrijven de meest voorkomende soorten schade zeer efficiënt en op een milieuvriendelijke manier kunnen herstellen. In de praktijk betekent dit dat, wanneer een schadeherstelbedrijf producten uit de eSense-lijn gebruikt voor de reparatie van het equivalent van 2,5 carrosserie-onderdelen, het schadeherstelbedrijf 550 g CO2 bespaart. Sinds de lancering van eSense® kon R-M® reeds meer dan 130 t CO2 besparen.

R-M® Automotive Refinish Paints: een belangrijk onderdeel van BASF Coatings

Onder de merknaam R-M® brengt BASF een uitgebreid gamma laksystemen voor het overspuiten van voertuigen op de markt. Er wordt speciale aandacht besteed aan ecologisch efficiënte verven op waterbasis en verven met een hoge vastheid. Door gebruik te maken van deze systemen kan overal ter wereld worden voldaan aan alle wettelijke vereisten inzake oplosmiddelreductie en wat betreft uiterlijk en weerstand voldoen de producten aan dezelfde kwaliteitsnormen als solvent verven. Aanvullend biedt het bedrijf een breed scala aan diensten aan ter ondersteuning van zijn klanten. R-M® Automotive Refinish Paints is goedgekeurd door de meeste toonaangevende autofabrikanten voor aftermarketreparatie en wordt gekozen door de meest prestigieuze autobedrijven ter wereld voor haar kleurexpertise.