De R-M Best Painter Contest – de wedstrijd voor beste jonge autospuiter – komt eraan | rmpaint
 
 
 
 
 
Nieuws
De R-M Best Painter Contest – de wedstrijd voor beste jonge autospuiter – komt eraan
  • Digitale competenties en milieuvriendelijke oplossingen stimuleren
  • Zestien landen wereldwijd, met voor het eerst ook deelnemers uit China en Marokko
  • 22 t/m 24 september 2020, internationale finale in Frankrijk

R-M®, BASF’s premium merk voor autoreparatielakken, gaat op zoek naar de meest getalenteerde autospuiters in de branche. Aan de 13e internationale R-M Best Painter Contest nemen landen deel uit Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika. Voor het eerst doen ook China en Marokko mee aan de wedstrijd. Het hoofdthema luidt 'Digitale competenties en milieuvriendelijke oplossingen stimuleren', waarbij de aspecten van snelle processen en digitale oplossingen worden gecombineerd met het concept duurzaamheid. De nationale finales in de deelnemende landen, waaronder België, worden in juni 2020 afgerond. De internationale finale zal eind september 2020 plaatsvinden in het R-M Refinish Competence Center in Clermont de l’Oise, net buiten Parijs. Zestien finalisten van over de hele wereld komen dan bijeen om een staaltje van hun beste kunnen te laten zien op het gebied van autolakreparatie, gebruikmakend van het watergedragen premium laksysteem ONYX HD. De wedstrijd komt tot stand met de actieve ondersteuning van de premium zakenpartners 3M, FINIXA, KEMTEX, MIRKA, RODIM, TEROSON & VIP TOOLS.

Wereldwijd is er steeds meer behoefte aan jong en goed opgeleid talent. Binnen het vakgebied van lakreparatie worden spuiters van de toekomst voorbereid op zeer specialistische applicatieprocessen, efficiëntere productinnovaties en meer digitale oplossingen. Sinds 1999 organiseert R-M de Best Painter Contest, een wedstrijd voor jonge veelbelovende autospuiters met als doel het vak van autospuiter te promoten en de meest getalenteerde spuiters in de schijnwerpers te zetten.

De nationale finales worden in zestien deelnemende landen gehouden die plaatsvinden tot en met juni 2020. De wedstrijd is bedoeld voor jonge autospuiters van maximaal 35 jaar die bekend zijn met het watergedragen premium laksysteem ONYX HD. Van 22 t/m 24 september 2020 vertegenwoordigen de finalisten hun land tijdens de internationale finale in Frankrijk.

De internationale R-M Best Painter Contest 2020 staat in het teken van digitale competenties en snelle, milieuvriendelijke oplossingen, bijvoorbeeld bij digitale kleurmeting, maar ook bij het gebruik van innovatieve, efficiënte processen zoals de toepassing van UV-technologie bij cosmetische reparaties. Veiligheid en duurzaamheid zijn minstens zo belangrijk, en ook het creëren van bewustwording als het gaat om het actief bijdragen aan de terugdringing van CO2-uitstoot met milieuvriendelijke oplossingen, waaronder het watergedragen laksysteem R-M ONYX HD. Ook de e’Sense-oplossingen van R-M dragen hieraan bij, aangezien deze zijn gebaseerd op het gebruik van biomassa gebalanceerde grondstoffen. De wedstrijd staat mede in het teken van training en kansen om de expertise binnen de branche te vergroten. De jury wordt gevormd door hoofdtrainers van de in Europa gevestigde R-M Automotive Refinish Academy. Wereldwijd beschikt het merk R-M over een netwerk van meer dan 80 Refinish Competence Centers. Deze zijn uitgerust volgens de laatste stand van de technologie en met de nieuwste multimedia-trainingstools, zodat R-M aan klanten veel flexibiliteit kan bieden bij het inspelen op trainingsbehoeften op het gebied van reparaties, en ze tegelijkertijd voorziet van innovatieve en duurzame oplossingen om de efficiëntie en winstgevendheid van hun bedrijf te verbeteren.

“Deelname aan een wereldwijd gehouden wedstrijd - zoals de R-M Best Painter Contest - geeft een boost aan de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van jonge spuiters”, zegt Roar Solberg, Vice President Sales voor Automotive Refinish Coatings Solutions EMEA. “Ze krijgen de kans om te netwerken met buitenlandse vakgenoten en kunnen laten zien hoe ze door duurzaam te werken kunnen bijdragen aan langdurig succes in de branche. Het merk R-M wil nieuw talent actief steunen door eigen kennis over de laatste knowhow met hen te delen en de zichtbaarheid van het beroep van autospuiter te vergroten.”

In 2016 werd de Nederlander Berry Kooijman in Frankrijk tot winnaar van de internationale R-M Best Painter Contest uitgeroepen, op de voet gevolgd door Genya Yokota uit Japan en Myles Veljacic uit Canada. Het merk R-M viert in 2019 zijn 100e verjaardag met de slogan 'Being successful means being innovative' (succesvol zijn betekent innovatief zijn). Met de organisatie van de R-M Best Painter Contest biedt R-M een internationaal platform voor het presenteren van een nieuwe generatie autospuiters van internationaal topniveau. Daarnaast biedt het evenement de mogelijkheid om samen met branchedeskundigen en de vakpers te praten over onderwerpen die de markt bezighouden: duurzaamheid, digitalisering, de nieuwe generatie, management, kleur & design en de nieuwe mobiliteit.

 
 
By continuing to browse the website you are agreeing to our use of cookies to propose you the most relevant services and offers. For more details, review our cookies policy.
Click here and agree