Color Universe | rmpaint
 
 
 
 
 
kleuroplossingen
 
Color Data

Color Data is een krachtige software voor een snel en gemakkelijk beheer van verfformules en mengverhoudingen.

Met de gebruiksvriendelijke, intuïtieve grafische interface bepalen de technici in de werkplaats de kleuren snel en nauwkeurig en stellen ze de exacte mengverhoudingen voor primers, aflakken en vernis gemakkelijk in. Color Data is een basisinstrument voor werkplaatsen die naar maximale efficiëntie en rentabiliteit streven.

 
Colortronic 2

Colortronic 2 - Geavanceerde technologie om in uw carrosseriebedrijf de juiste kleur te bepalen

R-M startte al in 1995 met het gebruik van de draagbare spectrofotometer. Tegenwoordig kunt u met Colortronic 2 in uw carrosseriebedrijf profiteren van de snelheid en nauwkeurigheid die het nieuwste systeem in kleurzoektechnologie biedt.

Waarom heb ik Colortronic 2 nodig?

Colortronic stelt u in staat om te profiteren van een uiterst snel en nauwkeurig kleurzoeksysteem dat niet uitsluitend gebaseerd is op de beoordeling door het menselijk oog. Als u gebruikmaakt van Colortronic is de best passende formule - met een link naar systemen zoals Shop Master en Color Explorer 2 - inclusief verschillende kleurvarianten in slechts één klik te vinden. Een accurate visuele controle van de kleurformule wordt snel en makkelijk bevestigd  door gebruik te maken van de gespoten kleurstalen uit het Colormaster systeem. Alle informatie wordt getoond op het kleurenscherm in een van de 31 beschikbare talen.

In drie simpele stappen naar een perfecte match!

Colortronic 2 helpt bij het eenvoudig en snel bepalen van de kleur. Meet simpelweg de kleur, zoek de formule en meng de lak. Colortronic bespaart tijd en verbetert de efficiency en winstgevendheid in uw carrosseriebedrijf.

Met R-M's Colortronic 2 is het alsof u uw eigen kleurenlaboratorium heeft!

 

 
Colormaster

Het kleursysteem van R-M

Colormaster: meer dan twintig jaar geleden heeft R-M het beste kleursysteem ter wereld geïntroduceerd. 
Tegenwoordig is Colormaster voor carrosseriebedrijven nog steeds een van de meest rendabele investeringen die zij kunnen doen als het gaat om goed kleurmanagement.

Colormaster is eenvoudig, efficiënt en zeer betrouwbaar. Dit perfecte kleursysteem bespaart kostbare tijd bij het zoeken naar een bepaalde kleur en reduceert het materiaalverbruik bovendien aanzienlijk.

 

De beslissende stap: het zoeken naar een bepaalde kleur

Uw klanten verwachten dat u een perfect resultaat levert. Daarom is het zoeken naar een bepaalde kleur één van de belangrijkste stappen in het spuitproces. Daar besteedt u normaal gesproken veel tijd aan. U moet de kleur vinden die de autofabrikant gebruikt heeft en dat terwijl er voor eenzelfde referentie talrijke varianten kunnen bestaan, denk maar aan lak met speciale effecten, gevoeligere kleuren, kleurverschillen en veroudering van de lak. Stuk voor stuk factoren waar u rekening mee moet houden.

De kracht van het systeem

Colormaster is het kleursysteem van R-M dat de kleurcodes van autofabrikanten en alle varianten daarop perfect laat zien. De sleutel tot de snelheid en efficiëntie van Colormaster is dat u de juiste kleur vindt, zonder dat u eerst een kleurstaal hoeft voor te spuiten. Colormaster S bevat alle unikleuren en Colormaster M bevat alle metallics en parelmoerkleuren. Om optimale efficiëntie te blijven behouden wordt Colormaster verschillende keren per jaar geactualiseerd.

Gebruiksgemak

De Colormaster is een snel en nauwkeurig systeem en werkt in slechts 3 stappen:
     - Zoek de kleurkaarten van de Colormaster die horen bij
       de kleurcode van de autofabrikant ;
     - Kies de kaart die overeenkomt met de kleur van het voertuig ;
     - Volg de mengformule van R-M die hoort bij de gekozen kaart.


Volg de technische informatiebladen van R-M nauwkeurig op (welke mengcomponenten, juiste verwerking) en u kunt er zeker van zijn dat de uiteindelijke kleur overeenkomt met die van de gekozen kaart.
Colormaster zorgt voor de perfecte kleurmatch.

 

Directe tijdwinst en besparing op materiaal

Met Colormaster bespaart u materiaal omdat u geen kleurstalen hoeft voor te spuiten om de juiste kleurnuance te bepalen. Bovendien kan het systeem u in vergelijking met de gebruikelijke kleurzoekmethoden tot wel 32 minuten tijdwinst opleveren voor metallics en wel 17 minuten voor unikleuren (onderzoek DEKRA). Precisie is een van onze werkregels, dus hebben wij aan drie onafhankelijke instellingen gevraagd om Colormaster te testen : DEKRA in Duitsland, THATCHAM in Engeland en CESVIMAP in Spanje. Ze hebben alledrie de prestaties van Colormaster gemeten en gecertificeerd.

Colormaster is onmisbaar. Dit perfecte kleursysteem ondersteunt u immers bij het behouden van uw professionele imago, verbetert uw concurrentiepositie, levert u aanzienlijke tijdsbesparing en garandeert teveredenheid van uw klanten.

 

 
Color Explorer 2

Up-to-date kleurinformatie

Color Explorer 2 biedt rechtstreekse verbinding met alle gangbare weegschalen, helpt carrosseriebedrijven om recepten op maat te maken en op te slaan, biedt diverse vooraf gedefinieerde rapporten en maakt het mogelijk om productprijzen in te voeren bij bij te houden. Up-to-date kleurinformatie wordt bovendien automatisch gedownload van het internet. Daarnaast kunt u Color Explorer 2 uitbreiden met het Colortronic programma.

 
Shop Master

Shop Master is de ultieme oplossing voor superieure carrosseriebedrijven.

Shop Master combineert alle voordelen van Color Data en Color Explorer 2. Met zijn automatische ordersysteem en algemene voorraadbeheer voor verf en aanverwante producten, professioneel opdrachtenbeheer en beschermde toegang voor de verschillende gebruikersgroepen helpt Shop Master carrosseriebedrijven om hun dagelijkse bedrijfsvoering professioneel te beheren om de rentabiliteit verder op te voeren.

 
Colortronic 12/6
Perfect color matching!

Perfecte resultaten dankzij de kleurendatabase van R-M

R-M, de specialist op het gebied van colorimetrie, maakt opnieuw het verschil met zijn nieuwe spectrofotometer. Met behulp van de nieuwste technische en digitale ontwikkelingen en zijn kleurendatabase heeft R-M zijn competentie verder uitgebreid met de nieuwe COLORTRONIC 12/6. Dankzij de twaalf geometrieën van het apparaat bent u altijd zeker van de juiste kleur, die na meting via wifi naar het werkstation wordt verzonden om direct te worden verwerkt.
De COLORTRONIC 12/6 van R-M staat garant voor een uiterst snelle, eenvoudige en nauwkeurige kleurbepaling.
Snel en nauwkeurig de juiste kleur bepalen

 

Snel - Betrouwbaar - Digitaal

Het besturingssysteem en de interface van de nieuwe COLORTRONIC 12/6 staan garant voor een uiterst snelle en betrouwbare kleurbepaling. De twaalf geometrieën zorgen voor zeer nauwkeurige meetresultaten en de ingebouwde camera herkent op basis van zes foto's het effect in metallic- en parelmoerlakken.
Via het grote display kan het te meten oppervlak optimaal worden geïnspecteerd. De meetresultaten worden vervolgens via wifi naar het werkstation verzonden.
Met de Color Explorer- en Shopmaster-software worden de door de COLORTRONIC 12/6 geregistreerde meetgegevens ten slotte vergeleken met de kleurendatabase, waarna het beste resultaat wordt weergegeven. En dankzij de nieuw ontwikkelde algoritmen is dat resultaat nu nog nauwkeuriger.
In de kleurendatabase kunnen de nieuwste kleuren van automerken worden opgezocht.

 

R-M: Perfection made simple

De uiterst gebruiksvriendelijke spectrofotometer COLORTRONIC 12/6 van R-M is in elk carrosseriebedrijf een onmisbare tool die een snellere workflow mogelijk maakt. Dankzij de innovatieve technologische ontwikkelingen van R-M werken klanten dagelijks met de meest geavanceerde technologie.